Център „Европа Директно“ Добрич представи комуникационна кампания за популяризиране на изборите за Европейски парламент

Център „Европа Директно“ – Добрич проведе среща с представителите на медиите от областта. Тема бяха изборите за Европейски парламент. На срещата в залата на Търговско-промишлена палата – Добрич (ТПП) бе представена комуникационната кампания под мотото „Използвай гласа си, или друг ще реши вместо теб”.
„Нашата цел е да популяризираме евроизборите и да убедим гражданите, че Европейският парламент се избира от всички нас. Той се отчита пред нас и ние носим отговорност отговорност какъв Европейски парламент ще изберем, за да изберем и посоката, в която ще се движи Европейският съюз“, каза ръководителят на „Европа Директно“ – Добрич Татяна Гичева.
Това е единствената институция, която се избира пряко от гражданите на Европейския съюз и над 450 милиона избиратели имат право да гласуват на тези избори. Това право да гласуваме трябва да приемаме като задължение. Само тогава можем да търсим сметка на хората, които сме изпратили в Брюксел, посочи секретарят на ТПП-Добрич Герман Германов.
Представителите на център „Европа Директно“ обърнаха внимание на това, колко е важно използването на достоверни източници при представяне на информация, свързана с европейските избори и с работата на европейските институции.Целта ни е да оборим дезинформацията и разчитаме на вас да информирате гражданите с достоверни факти с достоверни източници, каза Татяна Гичева.
Търговско-промишлена палата – Добрич е партньор на Европейската комисия и домакин на един от 424 информационни центъра от ново поколение „Европа Директно“, създадени от Европейската комисия в Европейския съюз за периода 2021 – 2025 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари