Център за високи постижения в обучението по ветеринарна медицина се изгражда в професионалната гимназия в Ловеч

В Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина в Ловеч започна изграждането на център за високи постижения в професионалното обучение и образование. Проектът е на стойност 3,3 млн. лв. и се финансира по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщават на сайта си от Министерството на образованието и науката (МОН).
Колективът на гимназията запозна заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова с проекта, който се реализира съвместно с общината, както и с възможностите за модернизиране на обучението в тази област.
Предвижда се изграждане на ветеринарно-медицинска клиника, лаборатория по храните, зала за обучения и събития, библиотека, спортна площадка, благоустрояване на двора за извънкласна и спортна дейност, фотоволтаична система, високотехнологично оборудване и модерно обзавеждане на цялото училище.
Заместник-министър Михайлова посети строителната площадка за новия център, където вече се работи активно. В кабинета по вътрешни болести д-р Николай Николов направи демонстрация на триизмерни животински модели. Таня Михайлова разгледа STEM центъра на училището и се срещна с педагогическия колектив, ръководен от директора Габриела Георгиева. Акцент в разговора бяха квалификацията на учителите, прилагането на иновативни практики в професионалното образоване, както и проследяващ анализ на резултатите от националното външно оценяване и от държавните зрелостни изпити.
Учителите запознаха Таня Михайлова с темите, с които са участвали в регионален семинар за развитие на ветеринарната работна сила в Източна Европа в края на юни в Букурещ. Те са акцентирали върху продължаващото образование и квалификация с акцент върху работата със съвременна апаратура, което е част от възможностите на проекта за център за високи постижения в Ловеч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари