Центърът за ученическо техническо и научно творчество награди изявените си през учебната година възпитаници

Центърът за ученическо техническо и научно творчество (ЦУТНТ) в Разград награди изявените си през учебната година възпитаници. На специална церемония 40 момичета и момчета, посещаващи различните клубове в извънучилищното звено и успешно представили се в конкурси и състезания, получиха признание за труда си. Наградите – грамоти и ваучери за ученически пособия, им бяха връчени от директора на извънучилищното звено Цветанка Русева, съобщиха от ЦУТНТ. 
Програмата, известна като Майски дни на науката и техниката, е утвърдена като добра практика за изяви и отчитане на високите постижения на учениците в национални и международни конкурси и състезания. Това е време за демонстрация наученото през учебната година и достойно представяне на ръководителите на клубове и школи в Центъра, припомни Русева. 
За завоюваните два златни, два сребърни и един бронзов медал от прояви в национален мащаб с награди бяха удостоени момчетата от клуб „Конструиране и моделиране“ с ръководител инж. Младен Димитров. На кръжочниците от клуба им предстои участие в Национални ученически състезания по корабомоделизъм в Пазарджик. Инж. Младен Димитров и негови възпитаници присъстваха и на представянето на априлския брой на списание ЛИК, посветен на „Българската следа в Космоса“ в пресклуба на БТА в Разград. 
Награди имаше и за децата от клуба „Млад кулинар“ с ръководител инж. Даниела Кившанова, които участваха в кулинарния маратон, организиран от Филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев“ в Разград и в два национални конкурса, посочи Русева. Момичетата и момчетата от клубовете „Млад приложник“ и „Природа и фантазия“ с ръководител Росица Друмева също получиха грамоти и ваучери. Те представиха и изложба, чрез която демонстрират техники и умения в разнообразни жанрове. 
Награди имаше и за тримата възпитаници на старши учителя Ренета Маринова, които се класираха на първо, второ и трето място в националния конкурс „Космосът е безкраен“. Заради високите постижения бяха отличени и учениците от клуб „Репортери“ под ръководството на Иван Джебаров, от клуб „Екотуризъм“, консултирани от Милен Митев, и от клуб „Техническо чертане“ с ръководител Йордан Начев, отбеляза директорът на ЦУТНТ. Тя отбеляза, че заслужено място в алеята на славата имат и школите, чиито възпитаници са се представили достойно в различни етапи на олимпиади, състезания и конкурси през учебната 2023-2024 година. По думите й успехите им се дължат на усилията, които полагат техните ръководители – старши учителят Ренета Маринова, ръководител на школа „Български език и литература“, и старши учителят Здравка Михнева, която е начело на школа „Английски език“. 
За БТА Цветанка Русева заяви, че изказва своята признателност към всички отличили се ученици, както и на всички деца от различните клубове и школи, работили с вдъхновение през годината. Тя отправи благодарности и на преподавателите, които не спират да подкрепят своите възпитаници, учейки ги на креативност и упоритост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари