Цигуларката Албена Данаилова, виолончелистът Александър Сомов и пианистката Надежда Влаева излизат на сцената на „Мартенски музикални дни“ в Русе

Рекламирай в beZpartien.bg

Цигуларката Албена Данаилова, виолончелистът Александър Сомов и пианистката Надежда Влаева ще имат концерт тази вечер в Доходното здание в Русе. Събитието е част от 63-тото издание на международния фестивал „Мартенски музикални дни“, съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова. 
Програмата на концерта включва изпълнение на творби от Буланжe, Франсе, Равел и Пиацола. 
„Това е почти изцяло френска програма, като финалът й е с изпълнение на пиеса на Пиацола. Клавирното трио свири за първи път в България в този състав. Публиката може да очаква много интересна и вълнуваща програма от тримата музиканти“, каза Ива Чавдарова. 
Шейсет и третото издание на фестивала „Мартенски музикални дни“ в Русе ще приключи утре вечер. 
Музикалният форум е една от най-дългогодишните и реномирани фестивални сцени в България. Това е фестивал с модерна програмна стратегия и висок обществен рейтинг. Основан през 1961 година и организиран от Община Русе, всяка година той превръща града в място за срещи на елитни артисти от световната и европейската музикална сцена, посочват организаторите.
БТА е сред основните медийни партньори на фестивала. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *