НачалоБългарияД-р Канов за помощта към Украйна: По някаква причина американците се бавят

Д-р Канов за помощта към Украйна: По някаква причина американците се бавят

Очевидно нещата в се проточват. Но ходът на войната е целият свят срещу агресора . Така че изходът от тази война е вън от съмнение. Въпросът е кога.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria писателят, психолог и анализатор д-р Любомир Канов, живял в Ню Йорк.

Системите „Пейтриът“ са няколко разновидности. Могат да достигат различни цели – ракети, самолети и др., но ми се струва, че по някаква причина американците са бавят. Приеха чудовищни о размер помощи. Става дума за огромни суми и различни системи. Но има известна „тегавост“ на всичко това. Много хора по тази земя бихме предпочели тези системи да пристигнат по-бързо, защото забавянето им означава повече жертви за украинците.

Много ме впечатли британският отговор още в самото начало. Той беше много бърз, с много ефикасни оръжия и с много ранно обучаване на украински войници – 10 000 и повече.

Речникът на Путин е много интересен, той е винаги заплашителен. Имаше намеци за ядрен отговор, сега щял да мобилизира 1.2 млн. войници. В момента военните окръжия гонят тези новобранци с кучета по сокаците, за да ги мобилизират. Това е една неохотна мобилизация, тя съпротива в руския народ. Много от заплахите на Путин са кухи.

Тази заплаха е по-скоро, за да изглежда страшен. Има такива животни и риби даже, които се изправят на задните си крака или се ълват с вода и изглеждат огромни.

Той фактически е спрян и бавно отстъпва. В позиционните битки за Бахмут също полека отстъпва. Цар зима едва ли ще спаси , тя изразходва много от своите оръжия вече. Трябва да си набави такива от Корея от Втората световна война или от Иран.

Зеленски е сегашният герой на демократичния свят.

Просто не ми се говори за начина, по който България се представи в тази битка. Начинът по който колебливо, скришно отговори. В България ът и цяла една кохорта, има цял един археологически пласт от хора с просъветски манталитет на всички нива. Постепенно се вдигна тази вълна със ействието на Путин и неговата пета колона.

Ние сме едно гнездо от резиденти на путинска Русия. Това е доста позорно. МигГ-овете например, на които президентът е летял и вероятно са му доста скъпи. Не може да се раздели с тях, както с детските си играчки. Трябваше да ги дадем, както направи Чехия, които в замяна получават модерни самолети. Това беше много бърз и ефикасен начин да се отървем от това, което някои наричат таралясници.

Руското влияние не спира, защото никога не му беше даден отпор. Още от 90-те години не се състоя нито лустрация, нито десъветизация. Ако иска не само номинално да се присъедини към цивилизования свят, България трябва из основи да проведе дерусификация и десъветизация.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО