Д-р Свилен Арнаудов остава управител на Комплексния онкологичен център в Шумен, след оттеглена докладна записка от кмета Христо Христов

Д-р Свилен Арнаудов ще остане управител на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Шумен до провеждането на конкурс за избор на нов ръководител на лечебното заведение, след като днес кметът проф. Христо Христов оттегли докладната си записка на продължилото втори ден заседание на Общинския съвет в града.
На вчерашната сесия на Общинския съвет, след два тайни вота, бе освободен настоящият управител на КОЦ- Шумен д-р Свилен Арнаудов и с 19 гласа „за“ д-р Миглена Петрова бе избрана за временен управител на Комплексния онкологичен център за срок от шест месеца, до провеждането на конкурс за нов ръководител на лечебното заведение. Това породи юридически казус – дали тези гласове са достатъчни, за да бъде избрана за управител на лечебното заведение, или е необходим вотът на повече от половината от общия брой общински съветници – 21. 
Сесията на Общинския съвет днес бе прекъсната от извънредно заседание на правната му комисия, която излезе с предложение спорните точки да бъдат прегласувани. На заседанието общински съветници предложиха на кмета Христов да оттегли докладната си записка за промените, за да не се стигне до юридически казус.  
Той взе думата и обяви: „Аз съм безпристрастен. Няма нито един лекар, който да защитавам в този КОЦ“ и заяви, че оттегля докладната си записка, след като е чул всички аргументи.  
Юристи коментираха, че отмяната на решението е възможно, тъй като на вчерашната сесия на Общинския съвет не са изчерпани всички точки от дневния ред и заседанието му продължи и днес, но решението за обявяване на конкурс за избор на нов управител на КОЦ-Шумен остава в сила. Приети бяха и правила за провеждането му.
В подкрепа на д-р Арнаудов на заседанието на Общинския съвет в Шумен вчера се изказаха граждани, които настояха той да запази поста си. Общо 44 лекари, медицински специалисти и служители в администрацията на КОЦ в Шумен изразиха безпокойството си за бъдещето на здравното заведение в отворено писмо, както информира БТА. 
„Виждам напрежението и предизборната кампания, в която се влиза“, посочи при оттеглянето на докладната си записка днес проф. Христов, визирайки, че решението за освобождаване на д-р Арнаудов и назначаването на временно изпълняващ длъжността управител на лечебното заведение до провеждането на конкурс се използва в предизборната кампания. 
На пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Шумен на 28 май представители на политическа партия казаха, че започват подписка „за запазване на Комплексния онкологичен център в Шумен, да не се отдават под наем части от него“. 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари