Да продължат да търсят добрите новини пожела на младите журналисти – участници в конкурса „Григор Попов“, зам.-кметът на Разград Елка Неделчева

Рекламирай в beZpartien.bg

Продължавайте да търсите добрите новини, „защото лошите сами ни намират, а хората имат нужда от позитивизъм“. Това пожелание отправи към младите журналисти – участници в Националния конкурс на името на Григор Попов, зам.-кметът на Община Разград Елка Неделчева. Тя връчи двете големи награди в 12-то издание на конкурса, организиран от Община Разград и Центъра за ученическо техническо и научно творчество със съдействието на Регионалното управление на образованието. 
Специалната награда на община Разград за индивидуално участие получи Георги Димитров от кино школа „Братя Люмиер“ във Варна с художествен ръководител Елица Матеева. Творбата, заради която получи наградата, е озаглавена „Георги Дюлгеров – творческо кредо“ и проследява творческото развитие на известния български режисьор.  
Голямата награда на Община Разград за колективно участие спечели редакционният екип на ученическия вестник „В@з Буки Веди“ на Средно училище “Иван Вазов“ в Плевен с ръководител Ивелина Танева. Заместник-кметът Елка Неделчева поздрави младите вестникари, като отбеляза, че в техния вестник има само позитивни новини. Тя изрази надежда след време младите хора, които участват в конкурса, да получат поле за изява в националните медии. „Успех и продължавайте да гледате света под лупа“, се обърна към всички участници Елка Неделчева.
Директорът на ЦУТНТ Цветанка Русева благодари на младите журналисти и ръководителите им, че заедно са популяризирали името на Григор Попов в своите училища. „Радвам се, че използвахте предоставената възможност да разсъждавате, да пишете и публикувате по темата „Светът под лупа“. Като резултат на всичко това вие проявихте своята гражданска и социална ангажираност, като отстоявате и своята лична позиция“, каза Русева.
Церемонията по награждаването се проведе в къща музей „Станка и Никола Икономови“ – родната къща на патрона на конкурса. Специални награди връчиха и партньорите на инициативата. Призьорите имаха възможност да покажат, че са се запознали с личността и професионалния път на Григор Попов, като отговаряха на въпроси от викторина, подготвена от млади журналисти от клуб „Репортери“ към ЦУТНТ-Разград.
Сред гостите на церемонията бяха внучката на разградския журналист и общественик Григор Попов, Теменуга Иванова и Божидарка Златарева, журналист, краевед и изследовател на живота и делото на Григор Попов.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *