НачалоСвятДържава намалява ДДС за газа

Държава намалява ДДС за газа

Испания ще намали ДДС върху природния газ от 21 на сто до 5 на сто от октомври, о мярката ще е валидна до 31 декември, макар да не е изключено да бъде удължена и след този срок. Това заяви в интервю за радио „Кадена Сер“ премиерът Педро Санчес, предаде .

„Идеята е да има данъчна справедливост и справедливо разпределение на последствията от войната на Владимир “, каза испанският премиер, който добавя мярката в икономическата на „целеви“ данъчни облекчения, която води от началото на енергийната криза. „Това правителство винаги ще се стреми да защити работещата средна класа“, увери той в интервюто.

Санчес призна, че ситуацията с войната в създава „несигурност“, а правителството е длъжно да предостави сигурност. Що се отнася до проблема с доставките на газ за , Санчес потвърди, че Мадрид не планира да налага съкращения на потреблението в Испания. „Не възнамеряваме да налагаме ограничения за газа тази зима. Ситуацията е много несигурна, но при нас тя е е по-сигурна, отколкото в другите страни“, отбеляза той.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО