Държавно първенство за деца по спортно катерене за купа „Тангра“ ще се състои в Ямбол

Държавно първенство за деца по спортно катерене ще се състои в Ямбол тази събота и неделя. Състезанието за купа „Тангра“ ще бъде на стената за спортно катерене на градския стадион „Тунджа“, съобщиха организаторите.
На 18 май са състезанията в категориите за трудност и скорост във възрастовите групи 10 – 11 години и 12 – 13 години. На 19 май е надпреварата при по-малките – до 7-годишна възраст и 8 – 9-годишните. Техническите конференции и в двата дни са от 9:00 часа, а награждаванията са планирани в 18:50 часа.
Главен съдия ще бъде Мартин Пенков – бивш състезател по спортно катерене и член на Управителния съвет на Българската федерация по катерене и алпинизъм. Републиканският шампион по алпинизъм и член на Управителния съвет на Сдружение „Български алпийски водачи“ Косьо Локмаджиев ще е съдия – откривател.
Републиканският турнир се организира от Спортен клуб по катерене, алпинизъм и туризъм „Тангра“ – Ямбол, със съдействието на Община Ямбол и спонсори.
Всички състезатели трябва да са картотекирани в Българската федерация по катерене и алпинизъм. Изисква и документ за предсъстезателен медицински преглед, уточниха организаторите.
На 5 май Николай Русев постигна рекордното в историята на българското спортно катерене 11-о място на Световната купа в Солт Лейк Сити. Състезанието в дисциплината боулдър се проведе между 3 и 5 май, а в него участваха още двама българи. Слав Киров е на 13-о място при мъжете, докато Александра Тоткова остана на 47-ма позиция при дамите.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари