Деца и ученици изнесоха в Шумен празничен концерт по случай Великден

Химнът на Шумен „Оттука започва България“, в изпълнение на  Дария Стефанова от Второ основно училище „Д-р Петър Берон“ в града, постави началото на Великденския концерт на площад „Кристал“, организиран от Община Шумен.
Кметът проф. Христо Христов и екипът му поздравиха гражданите с Възкресение Христово и отправиха послание за мир, доброта и разбирателство. „Нека светлината на Христовото възкресение да озари сърцата ни и да благослови домовете и семействата ни със здраве, любов и благодат“, каза проф. Христов. 
Най-малките артисти на концерта, от детските ясли в Шумен, дефилираха в приказни костюми и показоха на публиката много цветни танци и игри. Възпитаниците на детските градини „Дружба“ и „Щурче“ в града се надиграваха в пролетни обредни танци, а Кристияна Енчева и Дея Тодорова от Средно училище  „Сава Доброплодни“ поздравиха присъстващите с песни за Великден. На финала, танцьорите от Детския танцов ансамбъл „Веселяче“, представиха танци и хореографии от различни фолклорни области на България.
На същата сцена от 11:00 часа утре предстои празничен фолклорен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Шумен“.
Хиляди шуменци присъстваха на празнична света литургия в шуменските православни храмове „Св. Три Светители“, „Св. Възнесение Господне“ и “Свети Райко Шуменски” снощи, отслужена от местни свещеници, видя репортер на БТА. 
Повече от тридесет събития включва програмата за майските празници на културата в Шумен. До сградата на Общината и тази година ще бъде разположена открита сцена. На нея на 8 май, от 19:00 часа, първи ще се изявят Б.Т.Р. и шуменските групи „Forgot the ten“ и „Lampa“. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари