Деца изписаха големи великденски яйца в Разград на Велики четвъртък

Деца изписаха големи декоративни великденски яйца в Разград на Велики четвъртък. Малките художници – възпитаници на Школата по изобразително изкуство към Центъра за работа с деца (ЦРД) с ръководител Цветомира Петрова украсиха стиропорените яйца с пъстри цветове и орнаменти.
В инициативата на Община Разград, превърнала се в традиция, се включиха и родители, които заедно с младите творци развихриха своето въображение. Представители на общината също захванаха четките и боите и помагаха в украсяването на великденските яйца. Децата споделиха, че са запознати с традициите, свързани с Великден, и знаят, че първото яйце винаги се боядисва в червено.
Кметът Добрин Добрев поздрави участниците в творческата работилница и присъстващите на площада. На всички той пожела светли празници, здраве, щастие, хармония, уют и топлина в домовете.
Освен боядисването на стиропорените яйца децата и техните родители се забавляваха и с организираните състезателни игри на великденска тематика. И малки, и големи не пропуснаха да се снимат с високия близо три метра великденски заек, който бе част от празника, докато се провеждаха игрите и боядисването на яйцата.
Пъстрите символи на Великден от стиропор бяха поставени в градинката до Часовниковата кула, за да създават празнично настроение на жителите и гостите на града заедно с другата украса, в навечерието на светлия християнски празник Великден.
Поздрав към всички на площада със свои изпълнения отправиха музикантите от Младежкия градски духов оркестър към ЦРД с ръководител Милен Бенков. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари