Деца от Монтана ще се обучават безплатно на шахмат, бързина и креативност

Деца от Монтана ще се обучават безплатно по шахмат, бързина на мислене, концентрация и креативност при намирането на правилните ходове в рамките на националното шахматно турне „Асеневци“, съобщиха от Общината в Монтана. Обучението ще бъде в Младежкия дом в града от 15:30 часа утре, 9 май.
Турнето ще бъде под патронажа на кмета на Монтана Златко Живков и ще бъде открито от председателя на Общински съвет в града Иво Иванов.  За обучението на децата ще има упражнения за бързина, за концентрация и за креативност, шахматни мачове в разнообразни формати. За децата са осигурени много награди – раници, тениски, книги, пъзели, топки и рекламни сувенири. Освен това всяко от тях ще получи ваучери за безплатни онлайн курсове по шахмат. Най-добре представилите се деца ще участват в национален турнир на шампионите.
Националното шахматно турне „Асеневци“  ще гостува в Монтана за трета поредна година. Преди това за празника на града  – Свети Дух, гостува бившият световен шампион по шахмат гросмайстор Веселин Топалов, който изнесе сеанс на едновременна игра срещу 20 местни шахматисти.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари