Деца от плевенска арт школа са отличени в международен конкурс в Румъния

Рекламирай в beZpartien.bg

Деца от плевенската арт школа „Колорит“ получиха най-високите отличия на Международния конкурс за фантазия и креативност „Цветовете на есента“ 2023, проведен в румънския град Липова. Това съобщи Майя Ананиева, арт педагог и ръководител на школата. 
Пет от малките художници на „Колорит“ са с удостоени с първа награда – Кристиан Петров (6г.), Никол Апостолова (7г.), Мирослав Ангелов (10г.), Дивна Обретенова и Алекса Димитрова (11г.). Втора награда е присъдена на Елеонора Петрова. Майя Ананиева е отличена с приз за арт педагог. Наградените творби са включени в арт каталог на победителите.
Международният конкурс е организиран от Министерството на образованието, Националния училищен инспекторат на Румъния и Градската управа на град Липова. Той се провежда през есента. Организаторите на конкурса са отправили покана към плевенската школа за участие и през тази година.  
„Този конкурс отваря сетивата на децата за невероятната цветна палитра и красота на един от сезоните – есента и ги прави чувствителни да преживеят тържеството на нюансите и колорита на есента като цветна приказка“, каза още Майя Ананиева.
Припомняме, че едни от последните международни признания на плевенската арт школа „Колорит“ са отличията от 31-вото издание на международен конкурс за пластични изкуства, организиран от Центъра на ЮНЕСКО в град Троа, Франция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *