Деца от седем държави ще участват в Международния фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници” в Сливен

Деца от седем държави ще участват в Международния детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”, който ще се състои на 25 до 27 май в Сливен, съобщиха организаторите от община Сливен.
В двадесет и петото издание на форума ще се включат гости от Босна и Херцеговина, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция. Тази година символичен домакин на събитието ще бъде детско-юношески фолклорен ансамбъл „Тракийче“ при  Детски комплекс-Сливен. Ще участват също детски танцов състав „Мераклийчета“ при читалище „Христо Бортев-1897“-Сливен, Детски танцов състав при Основно училище (ОУ)„Д-р Иван Селимински“, танцовите състави при Средно училище (СУ) „Константин Константинов“, „Яворче“ при СУ „П. К. Яворов“, „Детелина“ при ОУ „Елисавета Багряна“, „Бисерче“ при Военен клуб-Сливен и „Българче“ при ОУ „Христо Ботев“.
Дефилето на участниците ще започне на 25 май в 17:17 часа от кръстовище „Розова градина“, ще премине по бул. „Цар Освободител“ и ще достигне до площад „Хаджи Димитър“. Там в 18 часа ще се проведе официалната церемония по откриването на фестивала, след което ще започне и концертът на участниците. 
На 26 май фестивалът ще продължи на Антична крепост „Туида“ с „Творческа работилница“ и с участието на съставите. Денят ще продължи с концерт от 18.30 на откритата сцена на площад „Хаджи Димитър“.  
В последния ден от фестивала участниците ще бъдат посрещнати от кмета Стефан Радев в сградата на Общината. От 12 часа започват концертите на групите, които ще се случат на четири точки из града. В 18 часа в Драматичен театър „Стефан Киров“ фестивалът ще завърши с гала концерт на участниците.
Фестивалът няма конкурсен характер – участниците са деца от 8 до 14 години, които представят танците на своите народи. Програмата включва концерти, дефилета, творчески работилници и др. Той бе прекъснат за две години по време на ковид пандемията. Форумът е част от Майските дни на културата „Сливенски огньове“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари