Деца от Търговище първи видяха един от новите полицейски автомобили на Областната дирекция на МВР

Деца от Търговище първи видяха един от новите полицейски автомобили на Областната дирекция (ОД) на МВР. Автопаркът на Дирекцията е допълнен с два леки автомобила „Фолксваген Голф“ 8. Те са получени през този месец, в изпълнение на проект, финансиран от фонда „Безопасност на движението по пътищата“, информират от пресцентъра на Областната дирекция в Търговище.
Това се случи по време на превантивна инициатива в детска градина №2 „Осми март“, посветена на Деня на безопасност на движението по пътищата, който се отбелязва на 29 юни. Ръководни служители от сектор „Пътна полиция“ към Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище започнаха поредица от забавни състезателни игри с участието на малчуганите от градината. Целта бе играейки да си припомнят основните правила за правилно поведение на пътя, подчерта говорителят на Областната дирекция Ани Кръстева. 
Децата управляваха велосипеди и тротинетки по мини-полигон в двора на учебното заведение, като трябваше да съобразяват движението си с поставените различни пътни знаци. За да се справят достатъчно добре, възпитаниците на детската градина са разучавали предварително подвижни и дидактични игри на площадката по безопасност на движението, обособена в ДГ „Осми март“ още през есента на 2016 г. 
Превантивната инициатива в детската градина е осъществена в партньорство с Областната администрация в Търговище и ОД на МВР – Търговище.
Заместник областният управител на Търговище Гергана Цонева присъства на инициативата, като пожела на децата и техните учители да са все така активни в популяризирането на темата за безопасното движение по пътищата, чрез игрите да учат нова и полезна информация за безопасното предвижване, да спазват правилата като пешеходци, а изграденото отговорно отношение да прилагат и след години, управлявайки моторни превозни средства.
Както БТА съобщи, в Деня на отворените врати в сектор „Пътна полиция“ в Търговище деца от образователен център „Усмивки“ имаха възможността да се запознаят с дейността на пътните полицаи. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари