Деца ще се запознаят с творчеството на Франц фон Щук в образователна програма в „Квадрат 500“

Ученици ще се запознаят с творчеството на Франц фон Щук в образователната програма „Запознай се с ….“. Събитието е предназначено за деца от 10 до 14 години и ще се проведе на 29 май в Национална галерия – „Квадрат 500“, съобщават организаторите.
Франц фон Щук е един от най-видните представители на символизма, посочват от екипа. За посетителите на събитието са подготвени прожекция и тур в изложбата – „Франц фон Щук. Между светлината и мрака“. 
Както БТА писа, експозицията „Франц фон Щук. Между светлината и мрака“ може да бъде разгледана до 13 октомври в „Квадрат 500“. Неин куратор е Ярослава Бубнова, асистент-куратор – Мария Кодинова, а медиен партньор на събитието е БТА. Изложбата „Франц фон Щук. Между светлината и мрака“ е първото в България представяне на прочутия германски символист (1863 – 1928), популярен сред широката публика у нас заради творбата си „Луцифер“ (1890) от фонда на Националната галерия, закупена в годината след създаването й от княз Фердинанд Български по време на визита в Мюнхен. Сега тя се експонира заедно с дванадесет произведения на художника от колекцията на музея „Вила Щук“ в Мюнхен (живописни портрети, митологични и религиозни сцени и свързаните с тях рисунки и офорти), което предоставя общ поглед върху творчеството на автора. 
/ВСР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари