Децата с увреждания в Силистра ще могат да използват безплатно закрития градски плувен басейн

Децата с увреждания в община Силистра вече ще могат да използват безплатно закрития градски плувен басейн. Решението за това бе взето на днешното редовно заседание на местния Общински съвет. Според него ще бъдат издавани безплатни месечни карти на децата и техни придружители за използване на съоръжението.
Предложението бе направено от Мария Илчева от групата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. Инициативата идва в отговор на интереса от страна на родители за възможност за водна рехабилитация.
В мотивите към докладната записка Илчева изтъква, че методите за лечение във вода са от жизненоважно значение за децата с множество увреждания. Те развиват мускулатурата им, подобряват сензорната им преработка и психическото състояние на децата.
Илчева уточнява още, че плувният басейн в сградата на Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания (ЦКОДУХЗ) в Силистра в момента не функционира поради технически причини и това налага децата с увреждания да използват закрития градския басейн.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари