НачалоБългарияДелян Добрев: Няма да подкрепим втория мандат за кабинет

Делян Добрев: Няма да подкрепим втория мандат за кабинет

Не виждам как ще ги подкрепим, защото те са партия, която говори едно, а прави точно обратното. Първо да докажат, че не работят за руски олигарси и за режима на , защото през последната година правят точно това – по телевизията говорят едно, а правят друго. Това каза в предаването „Лице в лице“ по БТВ депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по повод опитите на „“ да състави правителство с втория .

Има данни, че чрез меморандума с „Gemcorp“ ПП са се опитали да перат пари и да вкарват сенчести пари в българса . За това има неоспорими в чужди служби. ПП уж щяха да защитават евроатлантически ценности, а от една страна се оказа, че ще перат руски пари, от друга – че заедно с и „Възраждане“ стават коалиция „Лукойл“. Днес равиха така, че да не стигне време в Народното събрание за приемане на предложението ни за компенсации за потребителите заради свръхпечалбите. Тази коалиция не иска да се изземат свръхпечалбите на „Лукойл“. Те работят в интерес на една частна руска фирма, заяви Добрев.

Ако нашият законо бъде приет, разликата между „Брент“ и уралския нефт няма да отива в швейцарски сметки, а във Фонд „Енергийна сигурност“, добави той.

Няма да подкрепим ПП и заради природния газ. Тази зима ще плащаме висока цена, защото ПП напълниха хранилището с възможно най-скъпия газ. Похарчиха милиарди за газ без търг и , а обвиняваха ГЕРБ, че дават пари чрез „ин хаус“ процедури, посочи депутатът от ГЕРБ.

Според Делян Добрев има шанс за съставяне на правителство с третия мандат. Виждам, че в Народното събрание страстите утихват, отбеляза той.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО