НачалоБългарияДемерджиев: Лично съм разпоредил акциите, свързани с търговията с газ в момента....

Демерджиев: Лично съм разпоредил акциите, свързани с търговията с газ в момента. Проверяваме и сигнал на ГЕРБ

Аз лично съм разпоредил акциите, свързани с търговията с природен газ в момента. Проверяваме и сигнал на . До момента не бе работило по конкретния сигнал. Имаме увереност, че по някои от тези сигнали ще се открият престъпления. Вярвам, че има замесени и лица, които в някаква форма са участвали в управлението. Това заяви служебният министър на вътрешните работи в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Работим еднакво по всички сигнали, независимо от кой са подадени. Надявам се резултати да има преди изборите и те ще бъдат огласени. Борим се за установяване на престъпления и наказателни процедури, базирани на годни “, допълни той, цитиран от novini.bg.

„Всички сигнали, свързани с т.нар. „мутри“, са издирени, идентифицирани и проверени. Голяма част от тях са замесени в различните политически поръчки и разпределянето на финансовите потоци. При подобни практики се проследява пътят на парите. Има пълен синхрон между институциите“, подчерта вътрешният министър.

Премахването на специализираната помогна прокуратурите по места да работят по-добре със службите, заяви Демерджиев и допълни, че е изненадан от доброто сътрудничество в момента.

„Миграционният натиск се засилва, заради събитията в Афганистан и Сирия. Турция е концентрирала всичките си сили на границата със Сирия. В страната има безпрецедентен натиск на мигранти, които ис да се придвижат до Западна . Досега не е имало толкова интензивен натиск. Имаме данни, че 10 полицая подпомагат нелегалния трафик на мигранти у нас. Текат процесуално-следствени действия и когато се съберат достатъчно доказателства, те ще бъдат подведени под отговорност. Ще бъде безкомпромисен. Те провалят усилията на хиляди , които се опитват да спрат трафика на мигранти“, подчерта вътрешният министър.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО