Демографската криза ще бъде преборена тогава, когато има среда, в която работещите да са спокойни и да се чувстват добре, каза Ваня Григорова

Демографската криза ще бъде преборена тогава, когато успеем да създадем среда, в която работещият български гражданин да има къде да отиде да се лекува достъпно и адекватно, неговите деца има къде да се образоват, когато този човек отива на работа и е спокоен, че може да си плаща сметката за ток спокойно. Това каза днес в Плевен председателят на коалиция „Солидарна България“ Ваня Григорова. Тя е в града за среща с избиратели и поднесе венец заедно с кандидати за народни представители от коалицията пред паметника на Героите от Дойран. 
„Сега сме в демографска криза, стигнем ли до колапс няма да има връщане назад. В основата са работещите хора – те трябва да се чувстват добре, да са добре заплатени, да се чувстват достоен партньор на работното си място, а не като експлоатирани роби“, допълни тя. 
„Нерядко ме питат защо не говорим за пенсионерите, за майките, за безработните. Всички тези групи зависят от работещите, от данъците и осигуровките, които постъпват от тях. Това не означава, че пенсионерите трябва да са благодарни, че ще получат парите, които са си изработили, но в крайна сметка свежите пари за пенсиите, идват от работещите“, подчерта Григорова. Според нея е нужно да се вдигне максималният осигурителен доход, който е 3750 лв., а трябва да е минимум 8500, за да се запази настоящият таван на пенсиите.
Григорова и кандидати за народни представители от коалицията за 15-и МИР-Плевен проведоха срещи днес с работещи в Червен бряг и в село Подем. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари