Демонстрация на гасене на горски пожар направиха пожарникари от Монтана по повод професионалния им празник

Рекламирай в beZpartien.bg

По повод днешния професионален празник пожарникари и спасители от Монтана направиха демонстрации за гасене на горски пожар и действия при катастрофа между влак и автомобил.
Демонстрациите се проведоха на полигона на Учебния център на пожарната в Монтана. Представени бяха дейности по разузнаване на терена с дрон след възникване на горски пожар, предизвикал катастрофа между лек автомобил и влак, евакуация на пътниците от запалилата се кола и от дерайлирали вагони от влака, гасене на обхванатия от пламъци лек автомобил, извършване на водоснабдяване на гасителните екипи с помощта на помпи с голям дебит и гасене на възникналия пожар с тежка техника и булдозери.
Директорът на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Монтана комисар Венцислав Райков съобщи, че във връзка с професионалния празник на пожарната са наградени 24 служители от дирекцията в Монтана. Четирима от тях са наградени от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, шестима – от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението главен комисар Александров Джартов и 14 служители – от Райков.
Комисар Райков припомни, че през 1905 година на 14 септември се провежда Първият събор на пожарните команди и тогава денят е избран за професионален празник на огнеборците, а цялата седмица около 14 септември се отбелязва като Седмица на пожарната безопасност. В тази седмица в пожарните служби в региона има дни на отворени врати и граждани, и деца влизат да разгледат техниката и да се запознаят с работата на противопожарните команди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *