Ден на царевицата събра в Лозница производителите от страната

Рекламирай в beZpartien.bg

Ден на царевицата събра в Лозница производителите от страната. Земеделската инициатива е по идея на производителя Стефан Пенев, а гост е бил и областният управител на Разград Владимир Димитров, съобщиха от пресслужбата на областната управа.
Присъстваха фермери и представители на фирми, свързани със земеделието, от цялата страна и учени от Института по царевицата в Кнежа. Освен ежегодния Ден на пшеницата, иницииран също от Пенев, това е второто земеделско събитие, което е на път да се превърне в традиция с днешното му второ издание, посочват организаторите. 
Домакинът благодари за участието на областния управител и каза, че присъствието му на това събитие е знак, че държавата има отношение към проблемите и работата на българския земеделски производител. В личен разговор двамата обсъдиха тазгодишната суша, каквато земеделците от дълги години не са виждали, проблемите и перспективите пред поливното земеделие и добри практики в държави от Европейския съюз, допълва говорителят на областната управа Деница Дилова. 
На опитното поле е направена презентация на всички 108 сорта – всеки един на парцел по едни дка – от българска и чуждестранна селекция на царевица пред клиенти и фирми от цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *