Ден на отворените врати проведе Природо-математическата гимназия в Силистра

Ден на отворените врати имаше днес в Природо-математическата гимназия „Св. Климент Охридски“ в Силистра.
В програмата се включиха ученици от различни училища, за да се запознаят с условията за обучение и преподавателите в гимназията. Те имаха възможност да разгледат изложба, която разказва историята на учебното заведение. През последните няколко години училището  е реализирало редица проекти по трансграничното сътрудничество, финансирани от Предприятието за управление дейности по опазване на околната среда (ПУДООС) и други различни програми. С тях е подобрена базата, създадени са съвременни условия за обучение по основните учебни дисциплини за ученици от пети до дванадесети клас.
В STEМ-центъра на гимназията бяха представени методи за изследване в биологията и медицината и забавни опити по химия. Под формата на споделена библиотека бе проведена литературна работилница, а любителите на спорта може да се включат във футболен турнир в двора на училището.
Природо-математическата гимназия „Св. Климент Охридски“ в Силистра е основана през 1910 г, когато педагогическото училище в града става гимназия. През 1940 г., когато Южна Добруджа се връща в пределите на България, получава името Св. Климент Охридски“.
През 1971 г. гимназията е наградена с орден „Св. св. Кирил и Методий” – първа степен, а през 1985 г. с орден „Народна Република България” – първа степен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари