Ден на отворените врати се провежда днес в Добруджански земеделски институт – Генерал Тошево

Ден на отворените врати се провежда днес в Добруджански земеделски институт – Генерал Тошево. Гостите бяха приветствани от директора на института доц. д-р инж. Илия Илиев, който каза, че Денят на отворените врати обединява фермери, бизнес партньори и учени от цялата страна около идеята за подкрепа на производството и пазарната реализация на семена от български сортове полски култури – гаранция за сигурност в родното земеделие. Доцент Илиев отбеляза още, че тазгодишното издание на отворените врати е посветено и на 95-годишнината от рождението на селекционера Тодор Рачински и 50-годишнината от признаването на североизточната българска тънкорунна порода овце, създадена в Добруджанския земеделски институт.
Сред гостите на откриването бяха заместник-кметът на община Генерал Тошево с ресор „Стопански дейности“ и Емин Чакър, който е агроном и представител на партньорска на института организация от Турция.
Мотото на днешното издание на Деня на отворените врати е „Иновативни научни решения за устойчиво земеделие!“.
Програмата продължава с лекции на полетата на института и разглеждане на нови и вече утвърдени сортове житни и бобови култури от негови селекции. Предвидени са и индивидуални консултации с научни специалисти по актуални теми, свързани с внедряване на иновативни продукти на Добруджанския земеделски институт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари