Деница Сачева е кандидатът за министър на труда и социалната политика в проектокабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат за премиер Росен Желязков

Деница Сачева е кандидатът за министър на труда и социалната политика в проектокабинета на ГЕРБ-СДС с кандидат за премиер Росен Желязков.
Тя е родена на 2 ноември 1973 година, сочи справка на сайта на парламента. Била е депутат в 45-ото, 46-ото, 47-то, 48-ото и 49-ото Народно събрание. 
В 49-ото Народно събрание беше заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика.
Тя е областен координатор на ГЕРБ за Добрич. Член е на изпълнителната комисия на партията. По образование Деница Сачева е магистър по здравен мениджмънт от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Бургас и магистър по връзки с обществеността от Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Притежава бакалавърска степен по социална педагогика от Югозападния университет „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград, сочи справка на сайта на ГЕРБ. 
От 2016 г. до април 2017 г. е заместник-министър на труда и социалната политика.
В периода май 2017 – декември 2019 г. е заместник-министър на образованието и науката.
От декември 2019 г. до май 2021 година е министър на труда и социалната политика. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари