НачалоБългарияДеница Златева: Получаваме нулево потвърждение на заявките от страна на “Газпром", на...

Деница Златева: Получаваме нулево потвърждение на заявките от страна на “Газпром“, на този етап преговори няма

“Булгаргаз” не участва в търговските преговори с “Газпром”, заяви изпълнителният директор на българското дружество Деница Златева в предаването “Лице в лице”.

Тя подчерта, че това, което “Булгаргаз” може да рави е да изпълнява договора в частта за изпращане на ежедневни заявки за количествата по договор.

“Ние получаваме нулево потвърждение на заявките от страна на “Газпром”. “Булгаргаз” не извършва плащания авансови по фактури за доставка на природен газ. “Газпром” също така закри смета, по която ние плащахме. Ако се стигне до някаква договореност или до стартиране на преговори естествено “Булгаргаз” като страна по договора ще влезе в тези преговори. Важно е да кажем, че нашата цел е да осигурим сигурни доставки и такива на приемливи ”, обясни Златева.

Разглеждаме всички варианти за доставка на природен газ, който би гарантирал приемлива цена и сигурност на доставките, каза тя.

„Булгаргаз“ поиска ръст от 18% за цената на газа през септември

“Днес внесохме окончателното ни предложение за окончателна цена за септември 353,63 лв. за мегаватчас, което е ръст от 18% спрямо август. В момента тече заседанието на Комисията за енергийно и водно регулиране и очакваме те да излязат с решение дали потвърждават тази цена”, заяви Златева.

Тя подчерта, че се надява цената през октомври да намалее.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО