Денис Черевичко и Анелия Димитрова ще танцуват в спектакъла „Лебедово езеро” на сцената на старозагорската опера

Примабалерината на Държавна опера- Стара Загора Анелия Димитрова и балетистът на Виенската държавна опера Денис Черевичко ще изпълнят водещите роли в балета „Лебедово езеро“ утре вечер на сцената на старозагорската опера. Това става ясно от програмата с предстоящи събития, публикуван на официалния сайт на културната институция. В ролята на Ротбарт зрителите ще видят Фиорди Лоха, а Шут ще бъде Филипо Сарторелли. Участие ще вземе цялата многонационална трупа на балета на Държавна опера – Стара Загора.
Денис Червичко грабна сърцата на българската публика след участието си на Балетния конкурс във Варна през 2012 година, на който печели първа награда и златен медал, припомнят организаторите. През 2019 година той гостува за първи път в България в ролята на принц Зигфрид от балета „Лебедово езеро” на сцената на Старозагорската опера по покана на Силвия Томова и Огнян Драганов. През 2020 година откри балетния сезон в Стара Загора като се представи в една от коронните си роли – на Базил от балета „Дон Кихот” от Минкус. 
„Това е световноизвестен балетист, един от „академичните“ танцьори, които танцуват красиво и чисто и съхраняват постиженията на старата балетна школа“, казва Силвия Томова, художествен ръководител на балетната трупа. „Огромна радост за нас е, че Денис отново ще танцува с примабалерината на нашата опера Анелия Димитрова в ролята на Китри”, подчерта тя. 
Премиерата на постановката на „Лебедово езеро“ в Града на липите беше през 2017 година.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари