НачалоСвятДенис Шмигал поиска танкове от Германия

Денис Шмигал поиска танкове от Германия

Украинският министър-председател Денис Шмигал призова Германия да достави на Киев модерни бойни танкове, за да помогне на въоръжените сили на да се борят с продължаващата руска инвазия, предаде ДПА, цитирана от .

Преди посещението си в Белин през почивните дни Шмигал каза за ДПА, че е необходима промяна във философията по отношение на оръжейните доставки.

Киев очакваше да доставят танкове „Ейбрамс“, а Германия – „Леопард 2“, за използване на бойното поле.

В Германия, където обществеността обичайно е предпазлива към всякаква форма на чуждестранна военна интервенция, пряа доставка на бойни танкове и бойни машини за пехотата остава нещо като тема табу. Нито една натовска държава досега не е снабдявала Украйна с такива оръжейни системи.

Очаква се Шмигал да пристигне утре в Берлин и да бъде приет от германския канцлер Олаф Шолц в неделя.

Шмигал ще бъде най-високопоставеният украински политик, посетил Берлин откакто адна Украйна преди малко повече от 6 месеца.

Първоначално Германия се колебаеше дали да доставя оръжие на Киев, но впоследствие изпрати 10 гаубици, три ракетни установки за залпов огън и три медицински бронирани машини.

Шмигал похвали Берлин, че е преминал от изпращане само на защитна екипировка и каски към най-съвременни оръжия, но подчерта, че Киев се нуждае от повече оръжия и оборудване колкото се може по-скоро.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО