Депутатите, гласували „против“ проектокабинета „Желязков“ се обявиха за единство и заедност на ДПС под ръководството на Ахмед Доган

Депутатите от Движението за права и свободи (ДПС), гласували „против“ проектокабинета „Желязков“, излязоха с отворено писмо до почетния председател Ахмед Доган. В писмото се заявява, че те са за „единство и заедност“ на ДПС под ръководството на Ахмед Доган. Това потвърди за БТА Джейхан Ибрямов, който по-рано днес бе изключен от парламентарната група на Движението. Отвореното писмо е разпространено във фейсбук групите в подкрепа на почетния председател Ахмед Доган.
За БТА Ибрямов посочи, че писмото е автентично и е изпратено на почетния председател Ахмед Доган.
В обръщението си депутатите посочват, че те са изпълнили разпореждането на почетния председател да не подкрепят кабинета „Желязков“ и заявяват, че в момента се извършва „манипулация и дезинформация към структурите на партията с шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения“. 
Под отвореното писмо стоят имената на 17 народни представители, начело с председателя Джевдет Чакъров, следван от Джейхан Ибрямов, Севим Али, Ализан Яхова, Валентин Тончев, Анджей Джандев, Едис Даудов и др.
Сред имената не фигурират тези на изключените по-рано от парламентарната група на ДПС – Рамадан Аталай и Айсел Руфад, но фигурира името на депутата Ердуан Мехмед, който по-рано днес подаде декларация до деловодството на парламента, с която настоя вотът му да бъде зачетен като вот „против“ проектокабинета „Желязков“, и на Марио Рангелов, чието име не фигурираше в първоначално разпространената справка от пресцентъра на парламента с вота на депутатите при гласуването на проектокабинета на ГЕРБ-СДС.  БТА припомня, че парламентарната група на ДПС не гласува единно. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари