Депутатите обсъждат на извънредно заседание ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите

Депутатите обсъждат на извънредно заседание ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за насърчаване на инвестициите. Вчера президентът върна за ново обсъждане определени разпоредби от Закона за насърчаване на инвестициите, свързани с опазването на околната среда.
Без да оспорва необходимостта от ускоряване на изграждането на обектите със стратегическо значение, президентът връща за ново обсъждане в Народното събрание текстовете, чието прилагане би довело до намаляване на нивото на отговорност на администрацията за защита на живота и здравето на хората при изпълнението на мащабни проекти, се посочва в съобщението на прессекретариата на държавния глава. 
Днешното второ извънредно заседание на 49-ото Народно събрание беше свикано по разпореждане на заместник-председателя на парламента Росица Кирова. В 18:03 часа тя закри извънредното заседание, насрочено за 14:00 часа днес,  и насрочи ново извънредно заседание за 18:20 часа. Единствена точка в дневния ред е обсъждането на ветото на президента върху разпоредби от Закона за насърчаване на инвестициите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари