Депутатите от „Възраждане“ няма да присъстват на извънредното заседание, заяви Костадин Костадинов

Народните представители от „Възраждане“ няма да присъстват на извънредното заседание на Народното събрание, заяви Костадин Костадинов в съобщение, разпространено от пресцентъра на партията. Призоваваме заседанието да не се състои, а народните представители със съвест да не влязат залата, допълва той.
Народното събрание за пореден път е осквернено и използвано за предизборна арена, допълва Костадинов. Ние от „Възраждане“ многократно сме заявявали, че то е с изчерпан кредит на доверие и не бива да взима никакви решения повече, добави той. 
„Възраждане“ няма да присъства на това извънредно заседание, защото то е поредният опит да се хвърли прах в очите на българите, докато пред „широко затворените очи“ на българските институции вече цяла седмица в Сърбия се чества т.нар. „български геноцид над сърбите“ през 1918 г., което представлява груба историческа фалшификация, пише още в съобщението. Правителството на ГЕРБ-ДПС-ПП-ДБ замълча, както всеки път мълчи, когато трябва да застане твърдо и да отстоява запазването на историята и националните ни интереси, допълва Костадинов. 
БТА припомня, че по-рано днес от пресцентъра на парламента съобщиха, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) са внесли искане за извънредно заседание на депутатите по две теми. Едната тема е обсъждане на проект на решение за задължаване на служебния министър на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл „Здравеопазване“ и за прилагане на санкции при незаплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските специалисти. Втората тема е изслушване на служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев във връзка с публично изнесена информация за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна на позицията на страната ни по повод гласуването на резолюцията, утвърждаваща международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

Снощи от ПП-ДБ обявиха, че ще поискат такова изслушване на извънредно заседание. България има последователна и непроменена позиция в признаването на жертвите от Сребреница, се посочва в позиция на служебното правителство, разпространена вчера до медиите. Правихме най-доброто за интеграцията на Босна и Херцеговина, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с казуса за резолюцията на ООН за геноцида в Сребреница пред симпатизанти снощи в София.
Конституцията предвижда възможност да бъде свикано заседание на НС по искане на една пета от народните представители. Правилникът на парламента казва, че председателят е длъжен да насрочи заседание не по-късно от седем дни след постъпване на искането, независимо от това дали НС е във ваканция, или не.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари