Депутатите разглеждат проект на решение за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Росен Желязков

Депутатите обсъждат проект на решение за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание (НС) Росен Желязков. Предложението беше внесено вчера от депутати от „Продължаваме промяната-Демократична България“ и „БСП за България“.
От втори път парламентът събра кворум за започване на днешното заседание, след като в залата се регистрираха 125 народни представители. При първия опит за регистрация в залата бяха 117 депутати. 
В дневния ред по предложение на председателя на НС бяха включени две нови точки. Росен Желязков посочи, че с необходимите 80 подписа е постъпил проект на решение за предсрочното му освобождаване и предложи това да е точка пета от днешния дневен ред. По предложение на Асен Василев („Продължаваме промяната-Демократична България“) залата реши оставката на председателя на парламента да е първа точка от програмата за днес.
В дневния ред беше включено и проекторешение за осигуряване на средства на „Мини Марица Изток“ ЕАД за периода 2024 – 2029 г. с цел обезпечаване на дейности по техническа рекултивация на терени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари