Депутатите ще обсъдят възможността за отпадане на временната забрана за внос на пшеница от Украйна, според програмата за работа на НС

Рекламирай в beZpartien.bg

Депутатите ще обсъдят възможността за отпадане на временната забрана за внос на пшеница от Украйна според програмата за работа на Народното събрание. 
Първа точка от дневния ред за днес предвижда обсъждането на проект на решение за позицията на Република България относно удължаването на превантивните мерки по отношение на определени продукти с произход от Украйна след 15 септември т.г. С текста на проекторешението се предлага отпадане на извънредната мярка за забрана на внос на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе от Украйна след 15 септември.
Вносители на проекта на решение са съпредседателите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков и Атанас Атанасов, от ДПС – Делян Пеевски и Хамид Хамид и народните представители от ГЕРБ-СДС Румен Христов и Александър Иванов.  
Вчера от левицата настояха в пленарната зала да бъде изслушан министърът на земеделието Кирил Вътев. Темата бе дискутирана и в кулоарите. Кирил Петков, един от вносителите на проекта, коментира че отпадането на забраната няма да е пагубна за родното зърнопроизводство. 
На второ четене се очаква депутатите да разгледат законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на заетостта, както и промени в Закона за достъп до обществена информация. 
На първо четене в програмата за тази седмица са предвидени законопроекти за изменения и допълнения на Закона за пътищата, Закона за насърчаване на инвестициите, Закона за българското гражданство, Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. 
Очаква се за първо гласуване да бъдат разгледани и промени в Закона за управление на агрохранителната верига, Закона за авторското право и сродните му права и в Закона за предучилищното и училищното образование. 
В програмата за тази седмица е предвидено и първото четене на Законопроект за българския език. 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *