Десетото състезание по откриване на скрити течове, организирано от Българската асоциация по водите, се провежда в Пловдив

Десетото юбилейно професионално състезание по откриване на скрити течове, организирано от Българската асоциация по водите (БАВ), в партньорство със Съюза на ВиК операторите в България, се провежда в Пловдив. В надпреварата се включват 12 отбора от ВиК дружествата в цялата страна, каза при откриването председателят на БАВ инж. Иван Иванов.  
Трасето, по което се провежда състезанието, е предварително обследвано и определено, като местоположението му се обявява пред всеки екип непосредствено преди участие. Крайното оценяване на работата зависи от локализирането на първата авария, броя на намерените проблемни точки и времето за обследване на терена, като максималният брой точки, които може да получи един екип е 100. В един отбор участват минимум двама души, който получава карта на участъка.
Съгласно регламента ежегодното състезание се организира на територията на дружеството – победител в професионалната надпревара за предходната година. Призът в Разград през 2023 година грабна „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Пловдив. Тази година те са домакини на събитието без право на участие.
На откриването на събитието присъства областният управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев, който посочи, че работата на ВиК специалистите е изключително важна и пожела успех на отборите. Приветствие към отборите отправи и инж. Антон Гълъбов, управител на „ВиК – Пловдив” ЕООД.
Първите три отбора ще бъдат наградени тази вечер с купа, медали и парична награда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари