Дете загина при пожар в жилище в Пловдив

Рекламирай в beZpartien.bg

Четири екипа пожарникари гасиха горящо жилище в квартал „Кючук Париж“ в район „Южен“ в Пловдив. Пожарникарите извадиха от апартамента дете и се опитаха да му окажат първа помощ, но пристигналият медицински екип констатира смъртта му, съобщиха от пресцентъра на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив.
Според информацията, постъпила при подаване на сигнала в 12:15 часа, в апартамента на осмия етаж в жилищен блок са се намирали възрастна жена и дете. Пожарът е потушен. 
Възрастната жена, пострадала при пожара, е настанена в Клиниката по токсикология към УМБАЛ “Свети Георги” ЕАД – Пловдив, съобщиха от лечебното заведение. Тя е в увредено общо състояние с опасност за живота. “Предприети са всички лечебни детоксични методи за нейното стабилизиране, но прогноза за изхода от интоксикацията е рано да се даде”, коментира началникът на клиниката проф. д-р Светлан Дерменджиев.
През изминалото денонощие пожарникарите са загасили 176 пожара в страната, съобщиха по-рано от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР, на своя сайт. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *