Детска градина „Детелина“ в Дряново отбеляза 75-годишнината от създаването си

Детска градина „Детелина“ в Дряново днес отбеляза 75-годишнината от създаването си.  Организирани бяха също срещи с родители, конкурси за рисунки.
По повод юбилея се състоя и среща на поколенията, като гостуваха педагози, преминали трудовия си път в детската градина, а кулминацията бе празничен концерт. В него участваха всички деца от учебното заведение.  
„От 30 години съм директор на тази детска градина и за мен това е огромна отговорност преди всичко. Тази отговорност кореспондира с работата с институции, с много деца и много родители, различни характери, изисквания. Трудно е в днешно време – всяка година очакванията са все по-големи, но смятам, че през годините сме успели да имаме добра комуникация с родителите, да бъдем единни. Мисля, че нещата вървят в правилната посока“, посочи директорът на „Детелина“ Пенка Дървеникова. 
По думите ѝ има значително подмладяване на педагогическия екип на детската градина. Навлезли са много млади хора, които работят добре, а тази година ще постъпят нови млади попълнения, които ще влеят свежи сили. 16 са педагозите, които работят в момента в детската градина.
Самата годишнина е през ноември, но ръководството е решило да отбелязва празника през месец май заради пролетното време, каза Дървеникова.
Детска градина „Детелина“ има 170 възпитаници, разпределени в седем групи. Разполага и с три бази, като едната от тях е в село Царева ливада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари