Детска градина в Свищов ще се ремонтира със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост

Филиал на детска градина „Васил Левски“ в Свищов ще се ремонтира по проект, финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост. Целта на проекта е да се създаде модерна, функционална и безопасна образователна среда в детската градина. В него е включено реновиране на сградата, ремонтиране на материалната база, както и въвеждане на мерки за енергийна ефективност.
Стойността на проекта е в размер на 1 997 420 лева, а планираната продължителност на ремонта е 26 месеца. Планирано е топлинно изолиране на покрив и стени, подмяната на горивната база и преминаване от отопление на нафта на електрическа енергия. Ще бъде изградена инсталации за загряване на вода от слънчева енергия, както и енергоспестяващи осветители. Предвижда се монтиране тривалентни бойлери захранвани от соларни панели и термопомпа. Фирмата изпълнител на проекта е „Ноел инженеринг“ ЕООД.
Дейностите по ремонта официално започнха днес. На събитието присъстваха кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев, заместник-кметове, общински съветници, представители на фирмата изпълнител, партньорите по проекта, общинската администрация, граждани и гости. Преди церемонията за първа копка бе проведена встъпителна пресконференция в сградата на Общината, на която бяха представени планираните дейностите, очакваните резултати и екипа на проекта.  
В своето приветствие кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев акцентира върху значимостта на проекта и нуждата от осигуряване на добра среда за децата. Поставената цел през последните години е да създадем еднакво добри условия във всички образователни институции за всички деца и ученици, посочи той. Ръководителят на проекта д-р Анелия Димитрова заяви, че община Свищов е с първия в страната одобрен и финансиран проект по процедурата „Модернизация на образователна среда”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари