Детските градини в Търговище трябва да осигурят възможност за посещение и през летния период, съобщиха от Общината

Рекламирай в beZpartien.bg

Общинските детски градини в Търговище трябва да осигурят възможност за преместване на децата в най-близката работеща детска градина в периода на неучебно време. Това е записано в писмо на кмета д-р Дарин Димитров до директорите, съобщиха от общинската администрация. 
Детските градини не могат да останат затворени за повече от четири седмици през лятото. В този период се включват и дните от 5 до 9 август, когато няма да работи „кухнята майка“. Директорите трябва да съгласуват помежду си периодите на приемане на групи от други градини. Целта е графиците да бъдат съобразени с възможностите на родителите и степента на посещение на децата, посочват от Общината.
Оттам добавят, че летните графици за работа трябва да бъдат представени в Общината до 26 април. В писмото на кмета е указано, че с тях трябва да бъдат запознати Обществените съвети и родителите, като се направят родителски срещи по групи. При сформиране на сборните групи е препоръчително с предимство да се ползват деца на работещи родители, които са представили актуален документ за трудова заетост. 
Възможност за посещение в сборни групи трябва да имат включително и децата от четвърта възрастова група, които предстои да постъпят в първи клас, допълват от общинската администрация.
Към края на 2022 г. в област Търговище функционират осем самостоятелни детски ясли и яслени групи в състава на детски градини с общо 364 места в тях, по данни на статистиката. 
Обявените места за прием в първа група в детските градини на територията на град Търговище през септември тази година са 358, а в яслите в община Търговище са обявени 204 свободни места. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *