Девет пожара в сухи треви и храсти са гасили пожарникарите в Монтанско през почивните дни

Рекламирай в beZpartien.bg

Девет пожара в сухи треви и храсти са гасили пожарникарите в Монтанско през почивните дни, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. В двата почивни дни в Монтана и региона максималната температура достигна 28 градуса.
В землището на село Песочница, община Берковица, са изгорели 180 декара. Край селата Долно Озирово в община Вършец и Василовци, община Брусарци, са изгорели по 30 декара. Пожари са бушували край селата Бързия, Пърличево, Костенци и Слатина в община Берковица, Ерден в община Бойчиновци и край град Лом. 
От полицията в Монтана съобщиха за БТА, че повечето от пожарите са предизвикани от човешка небрежност при боравене с огън на открито, което в комбинация с необичайно топлото за сезона време е предпоставка за лесното запалване на сухи треви и храсти. От дирекцията призовават за максимално внимание при палене на огън на открито, тъй като пожарите в полето ангажират много сили и средства на противопожарните екипи и нанасят щети на природата.
Общо 119 пожари са ликвидирани на територията на страната през последното денонощие, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) – МВР по-рано на сайта си. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *