Действаме безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове, каза служебният премиер Димитър Главчев на среща с ръководствата на службите за сигурност

Действаме безкомпромисно по отношение на всички сигнали за купуване на гласове. Поели сме ангажимент за провеждане на честни и свободни избори, заяви служебният министър-председател Димитър Главчев, който проведе работна среща с ръководствата на службите за сигурност. Това съобщиха от правителствената пресслужба.
В разговора участва също и.д. главен секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев, който докладва на служебния премиер за действията на вътрешното министерство по организацията на вота на 9 юни. 
В рамките на срещата в Министерския съвет (МС) беше обсъдена ситуацията в Близкия Изток. Главчев акцентира върху значението на професионалната и прецизна работа на службите. „Вие сте основата на националната сигурност на страната“, каза още служебният министър-председател. В разговора участваха председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев, председателят на Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) Антоан Гечев, директорът на Служба „Военна информация“ (СВР) бригаден генерал Венелин Венев и началникът на Национална служба за охрана (НСО) бригаден генерал Емил Тонев.
Вчера Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи на партии и коалиции за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП) от България и за народни представители. Със свои решения ЦИК определи броя на мандатите в 31 многомандатни избирателни райони и избра слогана на разяснителната си кампания – „Избираме заедно“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари