НачалоБългарияДиана Ковачева иска компенсации за хората от премиера заради екстремните цени на...

Диана Ковачева иска компенсации за хората от премиера заради екстремните цени на газа

„Буквално съм засипана от жалби от хора, които се притесняват как ще изкарат този отоплителен сезон. При подобни екстремни стойности на цената на природния газ е редно хората да бъдат подпомогнати“, каза омбудсманът в студиото на bTV.

Тя е поискала такива компенсации от служебния премиер Гълъб Донев. „Първият вариант е подкрепа на всички потребители – на , газ, „Топлофикация“ и т.н. Вторият може би по-справедлив начин е само енергийно бедните да бъдат подпомогнати. Третият подход е свързан с уязвимите групи – хора с увреждания, крайно бедни, самотни родители и т.н. Това са трите варианта. Доколкото няма дефиниция на енергийната бедност, трябва всички да бъдат подпомогнати“, каза Ковачева.

ът обясни, че от 1 декември действа европейски регламент, който има за цел да поправи последиците от екстремно високите на енергиите. Всяка държава обаче трябва да изработи стъпките, по които той да бъде приложен. Затова у нас той все още не действа.

Диана Ковачева коментира и случая с разменените бебета в столичната болница Шейново. „Въпросът е по какъв начин ще бъдат компенсирани тревогите и пораженията върху психиа на двете майки. Подобна грешка едва ли може да бъде заличена само с налагането на санкция“, каза тя.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО