НачалоБългарияДиана Русинова посочи какви са възможните причини за тежката катастрофа край Панчарево

Диана Русинова посочи какви са възможните причини за тежката катастрофа край Панчарево

Изясняват се причините за тежа верижна между три автомобила на пътя -Самоков край Панчарево. Инцидентът е станал в късните часове на вторника на бул. „Самоковско шосе”, на отбивката за Бистрица. При катастрофата има загинал и деветима ранени, двама от които са в тежко състояние. В тази отсечка има знак за ограничение от 30 км/час.
„В посока Панчарево лек автомобил губи управлението и навлиза в насрещното движение. Възможно е да е предприето изпреварване, въпреки че е забранено. В автомобила са пътували момче и момиче, които са се прибирали от семейно тържество. Момчето е шофирало. Има версия, че има употреба на , но това ще кажат назначените ”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” експертът по пътна безопасност Диана Русинова. „В района се предприемат и много неправилни изпреварвания, въпреки че маркировката го забранява“, допълни тя.

По думите ѝ насрещно движещият се автомобил, в който са се врязали младежите, се е движил с 90 км/час. При челния им сблъсък в тях се врязва и трета кола.

„Във втория автомобил е имало четирима души. Двама от тях са в тежко състояние. Те са били в предната част на колата. Другите са с по-леки наранявания. По-леко пострадали са и пътуващите в третия автомобил. Загиналия всъщност е шофьорът в първата кола, а спътничката му е с тежки наранявания и мество фрактури”, посочи Русинова.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО