Дичо с D2 към публиката: Вие сте най-хубавото нещо, което може да се случи на един музикант

Групата D2 отбелязва 25-годишнината от своето създаване с 150-минутен концерт в зала 1 на НДК.
Вечерта на 10 май започна с изпълнение на първия вокалист на D2 – Дичо Христов, и песента „Нямаше кой да ми каже“ от 2000 г. „Създадохме тези деца заедно и заедно ги пеем с любов“, каза той. 
„Двадесет и пет години чакаме този момент“, каза още Дичо. Той покани на сцената настоящия вокалист Радостин Василев, който каза: „Ако те са чакали 25 години да се случи това нещо, аз го чакам цял живот“. След него излезе и Деян Каменов-Дидо, избран за вокалист на D2 след напускането на Дичо през 2005 г.
Специални гости бяха Мария Илиева, Део и Владимир Ампов-Графа, който сподели: „Много се вълнувам, защото не съм си представял, че някой ден ще се кача на сцената с D2. Те винаги са били вдъхновение за мен“.
Дичо и Дидо излизаха по няколко пъти на сцената, за да представят песни на D2 самостоятелно или в дует с актуалния вокалист Радостин Василев. Той изпя най-новата песен на групата – „Вярвай в мен“, а последните парчета бяха изпълнени от тримата вокалисти заедно. Публиката беше на крака и пееше с тях „Две следи“, „Сто години“, „Тук и сега“, „Аз и ти“, „Аз те искам“. 
„Ние всички бяхме заедно преди 25 години, сега сме пак пред вас. Времето е спряло. Ние сме млади и се обичаме. Нашето послание е любов“, каза Дичо. Преди да прозвучи „Не мога да спра да те обичам“, добави: „Преди 25 години направихме тази песен и така започва всичко. Вие сте най-хубавото нещо, което може да се случи на един музикант“. През цялата вечер той не спираше да отправя комплименти на почитателите си с думите „Велики сте, дами и господа“ и „Настръхнали сме“.
Концертът на D2 бе открит с минирецитал на младата певица Русита Боева. 
Групата D2 е създадена в края на 1998 г. от Димитър Кърнев. Вторият присъединил се член е Дичо Т. Христов, като малко след това D2 оформя своя първи състав, включващ Александър Обретенов, Красимир Тодоров, Явор Александров. През 2003 г. в групата е поканен Десислав Семерджиев.
След поредица от репетиции в сградата на 81-во СОУ, групата започва първите си клубни изяви, прераснали в активна студийна и концертна дейност от 1998 г. до днес. 
Групата има четири издадени албума – „Ледено момиче” (2000), „2002” (2002), „6” (2006), записан, смесен и мастериран в Лос Анжелис, и „Феникс” (2014), композиран и записан с помощта на мобилно студио в атмосферата на бивша правителствена резиденция в продължение на две години.
През годините групата прави няколко турнета в страната и участва на български и световни фестивали, като Eurosonic (Нидерландия), Rock’N’Coke (Турция), Rock for People (Чехия), съпорт е на концертите на „Бон Джоуви“ и Aerosmith в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари