НачалоСвятДимитър Гърдев: "Газпром" участва в хибридната война на Русия срещу Запада

Димитър Гърдев: „Газпром“ участва в хибридната война на Русия срещу Запада

„С решението за прекратяване на споразумението с за облекчен визов режим ЕС изпраща ясно послание, че действащата на Кремъл не е одобрявана и в това равление. … Тази мярка трябва да я разглеждаме о елемент от санкциите срещу Москва. … Това е сигнал, че това, което ЕС ще допуска, са граждани, които нямат връзка с военно-политическия елит на страната и с поддържане на войната в “.

Това каза пред международният анализатор Димитър Гърдев, председател на Комисията по външна политика в 46-ото Народно събрание, бивш депутат от .
Той подчерта, че предложението на председателстващата Съвета на ЕС Чехия за пълна забрана за издаване на визи на руски граждани е абсолютен прецедент и никъде не се случвало дори и за държави, които са подкрепящи международния тероризъм, както и за Северна Корея и Иран:

„Има една група руски граждани, които са европейски ориентирани, които са свързани с европейската култура, начин на мислене и с европейската за случващото се в Украйна, те не трябва да бъдат ограничавани. Студентите и хора, нуждаещи се от медицинска помощ – също“.

По думите на Димитър Гърдев решението на страните от ЕС да прекратят напълно споразумението за облекчаване на визовия режим с Русия е санкционен механизъм, който не бива да е насочен към целия руски народ, а да бъдат премерени и насочени само към хората от военното и политическото ръководство, както и към те, които поддържат настъпателна пропаганда, която се води срещу Украйна и срещу Запада.

Международният анализатор заяви категорично, че няма никакво съмнение, че „Газпром“ участва в общата хибридна война, която води Русия спрямо Запада:

„Енергийното оръжие се е използвало и се използва активно. … В Кремъл си правят изводи от всичко, което им се е случило, и в момента „Газпром“ играе активно в тяхната външна политика“.

Според Гърдев ЕС трябва да има обща енергийна политика:

„България трябва да има активна външна политика, насочена към това да се изработи общо европейско решение за този мощен фактор (руския газ) , който се използва за натиск и оръжие за постигане на политически цели, дори в някои елементи и военни“.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО