Димитър Главчев е отговорен и принципен човек, надявам се да си свърши съвестно задълженията, заяви председателят на СДС Румен Христов

Рекламирай в beZpartien.bg

Димитър Главчев, когото познавам, е един изключително отговорен и принципен човек. Надявам се да свърши съвестно задълженията, които поема и да проведе едни честни избори, които са в полза на всички политически формации. Това заяви пред журналисти председателят на СДС Румен Христов, който коментира решението на държавния глава да възложи на Димитър Главчев съставянето на служебен кабинет.
„Доколкото разбрах от президента, той е единственият, който е приел тази тежка задача. Второ – право на президента е да избере измежду десетте посочени лица, които биха могли да заемат тази позиция, кой ще бъде избраният“, каза Христов. 
Румен Христов коментира дадената заявка от Димитър Главчев, че ще представи състав на правителство, „равно отдалечено от всички политически сили“.
„Едно правителство може да бъде доминирано от хора, които си имат своите пристрастия, но работят безпристрастно по време на тези три месеца. Не можем да налагаме някакви заклинания кой да бъде и кой да не бъде, въпросът е хората да свършат работата, за която са изпратени там“, каза още Румен Христов. 
Председателят на СДС Румен Христов коментира темета преди днешния извънреден конгрес на политическа партия „Движение Гергьовден“, за който присъства заедно с народния представител от ГЕРБ-СДС Тома Биков. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *