Дирекция „Национален парк Рила“ и партньори отбелязват Световния ден на околната среда с различни инициативи

Дирекция „Национален парк Рила“ и партньори отбелязват Световния ден на околната среда с различни инициативи, съобщиха от дирекцията. От 10:00 часа днес в пространството между Регионалния историческия музей (РИМ) в Благоевград и Младежкия дом, дирекция „Национален парк Рила“ и РИМ – Благоевград организират мащабно събитие, в което се включват и дирекциите на Национален парк „Пирин“, природните паркове „Рилски манастир“ и „Беласица“, Регионалната инспекция по околната среда и водите, Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“, Югозападното държавно предприятие, Регионална дирекция по горите – Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
Партньорската инициатива ще бъде открита от директора на дирекция „Национален парк Рила“ Красимир Андонов и директорът на РИМ – Благоевград д-р Кирил Алексиев. Очаква се стотици деца, ученици, преподаватели, семейства и гости на Благоевград да се включат в отбелязването най-значимата световна природозащитна дата, посочват от дирекцията. Всяка институция на специално организиран щанд ще запознае посетителите с дейностите по опазване на природата, ще предостави рекламни, информационни и обучителни материали и ще провежда занимателни еко-игри, беседи и демонстрации.
Отбелязването на Световен ден на околната среда ще продължи с участието на ученици от втори клас от Второ основно училище „Димитър Благоев“ – Благоевград в образователна екскурзия за запознаване със защитената територия. В местността „Карталска поляна“, на територията на Национален парк „Рила“, младите природолюбители ще научат любопитни факти за дивата природа на Парка и най-стария горски резерват у нас „Парангалица“.
От 9:30 до 17:00 часа в Деня на отворените врати по повод Световния ден на околната среда в Посетителски център „Паничище“ и Посетителски информационен център – Самоков всеки ще има възможност да научи повече за международната природозащитна дата, допълниха от дирекцията. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари