Дискусионен форум за финансиране на бизнеса ще се проведе в Шумен на 29 август

Рекламирай в beZpartien.bg

Процедурите за кандидатстване за изграждане на конкурентоспособна икономика, развитие на регионите в България, както и за насърчаване и ускоряване на иновациите и инвестициите във всички сектори на икономиката, ще бъдат представени пред компании на форум за финансиране на бизнеса в Шумен. Събитието ще се състои на 29 август от 10:00 ч. в административна сграда на „Алкомет“ АД, съобщиха от Българската агенция за инвестиции (БАИ), която съвместно с Министерството на иновациите и растежа (МИР) е организатор. 
„Дискусионен форум с бизнеса – възможности за финансиране от Министерството на иновациите и растежа“ ще бъде открит от министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева. Приветствия се очаква да отправят областният управител на област Шумен проф. Добромир Добрев и кметът на община Шумен Любомир Христов. Участници ще бъдат и.д. изпълнителен директор на БАИ Христо Етрополски, представители на МИР и на Българската банка за развитие.
Акцент ще бъде поставен върху актуалните и предстоящите мерки за компаниите чрез структурните фондове на Европейския съюз, Националния план за възстановяване и устойчивост и др.
Участие във форума ще вземат също търговски камари и асоциации, мениджъри на международни компании в България и водещи инвеститори в гр. Шумен и региона, които ще представят потенциалните възможности за развитие на бизнес и реализация на инвестиционни проекти в България.
Фикрет Индже, мажоритарен собственик на „Алкомет“ АД, ще сподели своя дългогодишен опит и ще представи успешни инвестиционни практики и направления в бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *