ДКТ – Враца обяви заглавията, включени в основната програма на тазгодишния Национален фестивал на малките театрални форми

Рекламирай в beZpartien.bg

Десет камерни постановки от продукцията на театрите в страната през последната година ще бъдат представени в рамките на XXXIV-то издание на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца, съобщиха от Драматично куклен театър – Враца.
Селекционери на тазгодишното издание са Мирослава Тодорова, Дина Маркова и Благой Бойчев. Те са подбрали на сцените на Врачанския театър да бъдат представени „Кралицата майка“ на театър „Българска армия“, с режисьор Стефан Спасов; „Дабъ Дешил Ине“(Да бъдеш или не) на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“- Шумен, с режисьор Теди Москов; „Винсент в Брикстън” на театър 199 „Валентин Стойчев“ – постановка Владлен Александров. 
В програмата са включени още „Боже мой“ на Народен театър „Иван Вазов“, с режисьор Стоян Радев; „Последната лента“ на Театрална работилница СФУМАТО – София, с режисьор Иван Добчев; „Списък на всички страхотни неща“ на театър 199 „Валентин Стойчев“- София, с режисьор Боряна Йовчева; „Забелязано в Благоевград“ на Драматичен театър „Никола Вапцаров“-Благоевград, с режисьор Неда Соколовска; „Част от колекция“ с режисьор Иван Юруков, „От какво се страхува Вирджиния Улф“ на Театрално сдружение ENSO-София, с режисьор Тея Сугарева и „Докато смъртта ме раздели“-моноспектакъл на Димитър Ангелов на SPAM STUDIOS – София. 
Като домакин с две заглавия ще се представи ДКТ-Враца – „Добре дошли в България 2“, с режисьор Гергана Димитрова и „Убийството на Гонзаго“, с режисьор Пресиян Кузов. Специален гост на тазгодишното издание на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца ще бъде „Театроскоп“ – „Театър в кутия“, с режисьор Мария Банова.
По традиция по време на форума се провежда и Международния фестивал на НЕТА /New European Theatre Action/, чиято програма още е в процес на уточнение, обясниха още от ДКТ – Враца.
БТА припомня, че театралния форум, който до сега се провеждаше в средата на май тази година за първи път ще смени датите си и ще бъде между 10 до 16 юни. Причините са, че през май са съсредоточени голяма част от другите фестивали в България, освен това има и много празници, обясни за БТА директорът Владлен Александров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *