Днес беше отворена електронната система за прием на бъдещите първокласници в община Стара Загора

Днес точно в 12:00 часа беше отворена електронната система за прием на бъдещите първокласници в община Стара Загора. Това съобщи заместник-кметът Надежда Чакърова. Тя посочи, че общият брой на учениците, които през септември за първи ще прекрачат прага на училището, е 1384 деца.
Системата ще бъде затворена на 28 май, като до 23:59 часа на тази дата могат да се регистрират, редактират или отказват заявления за прием. Това съобщиха на официалната страница на местната администрация.
Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 31 май, а записването на  бъдещите първокласници ще се случва в дните от 3 до 6 юни, между 9:00 и 17:00 часа в училището, в което са приети.
На 7 юни в раздела „Новини“ на специализирания сайт за прием ще бъдат обявени свободните места за второ класиране. В периода от 12:00 часа на 7 юни до 23:59 часа на 11 юни може да бъде извършено регистриране, редактиране или отказване на заявления за прием. Резултатите от класирането ще се обявят на 14 юни. Бъдещите ученици могат да бъдат записани в съответното учебно заведение между 17 и 20 юни. Свободните места за трето класиране ще бъдат обявени на 21 юни, а желаещите да се включат в него ще могат да подават, редактират или отказват заявления в електронната система в периода от 12:00 часа на 21 юни до 23:59 часа на 25 юни. Резултатите ще бъдат публикувани на 28 юни.
Припомняме, че след промяна в Наредбата за прием на учениците в първи клас в общинските училища на територията на община Стара Загора вече се взима под внимание уседналостта на бъдещия ученик в прилежащия район на училището. Тя може да бъде над три години за първа група, между една и три години – във втора, по-малко от година – в трета, и не по прилежащ район – в четвърта група.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари