Днес Стара Загора ще е домакин на международния лекоатлетически турнир „Самарско знаме“

Международен лекоатлетически турнир „Самарско знаме“ ще се проведе днес от 15:00 часа на стадион „Берое“ в Стара Загора. Събитието е посветено на „100 години българска лека атлетика“ и цели да популяризира и съхрани традициите на турнирните надпревари в България. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Организатори на турнира са Спортен клуб по лека атлетика (СКЛА)„Берое“, Българската федерация по лека атлетика и община Стара Загора.
В надпреварата ще вземат участие  български атлети като Божидар Саръбоюков (скок на дължина), Пламена Миткова (скок на дължина) и Габриела Петрова (троен скок).
От СКЛА „Берое“, който са и домакини на състезанието, участие ще вземат Тихомир Иванов (скок височина), участник на две олимпиади, който в момента води своята подготовка в Гърция с треньор Георги Помашки. Девора Аврамова (5000 м) – шампионка на България и участник на две Европейски първенства с треньор Иван Попов. Кристиян Иванов – балкански шампион и шампион на България, както и редица други успешни лекоатлети от клуба.
Участие ще вземат и състезатели от Гърция и Турция. Турнирът е възможност за покриване на нормативи за Европейското първенство в Рим и лятната олимпиада в Париж, съобщават организаторите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари